dimarts, 25 de febrer del 2014

DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA 2014 

El Dia Internacional de la Llengua Materna fou aprovat a la Conferència General de la UNESCO del novembre de 1999 fixada paper 21 de febrer . En aquesta data s'entrega el premi Linguapax, en defensa del plurilingüisme.
Entre 1951 i 1952 el bengalí va ser l' Objectiu central del Moviment per la Llengua Bengalí a l' anomenat Bengala Oriental . Tot i que el bengalí era parlat per la majoria de la Població de Bengala Oriental , l' urdú era legalment l' única llengua nacional del Domini del Pakistan. El 21 de febrer de 1952 estudiants i estudiantes i activistes van ser tirotejats pels militars i la policia a la Universitat de Dhaka i 3 joves estudiants i estudiantes i altres persones van ser assassinades. Més tard, el 1999 , la UNESCO va declarar el 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna , en reconeixement a les morts.
El 1999 la Conferència General va aprovar la resolució amb 37 recomanacions de mesures per promoure el multilingüisme .
El 2000 se celebra per primera vegada el Dia Internacional de la llengua materna , reafirmant la importància de mantenir la diversitat de les llengües per preservar-les com un patrimoni comú de la humanitat .
Les diferents edicions solen tenir un tema, al 2014 el tema és: Les llengües locals i la transmissió del coneixement científic.

                                                                                      Andrea Denissa Epure 2n B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada