dimecres, 26 de febrer del 2014

L'ALUMNAT OPINA QUE....


El dia de la llengua materna es commemora el 21 de febrer. Aquesta data ens ajuda i ens dóna l’oportunitat de gaudir, valorar  i aprendre més sobre les múltiples llengües que es parlen arreu del món.

En el nostre institut, per celebrar aquest dia, els alumnes d’ESO han realitzat una sèrie d’activitats relacionades amb els idiomes que conviuen a Catalunya i saber una mica més sobre aquestes llengües. Els idiomes que més freqüenten el nostre país són, a part del català, el castellà, l’àrab, l’amazic, el romanès i el polonès. El més curiós de tot és que cadascun d’aquests provenen de llengües mares diferents i han acabat parlant-se al mateix país. 

El català, que és la llegua materna que més predomina en el nostre institut, ha estat atacat per moltes lleis elaborades per l’Estat Espanyol. Per aquest motiu s’aprecia, més que mai, aquesta diada tan significativa.

Per això, la importància del dia de les llengües maternes és tan gran. És en dies com aquest en què ens adonem de com som d’afortunats de poder gaudir i aprendre coses sobre la llengua que ens envolta.


 

Omaima Draibin 4t A



EL DIA DE LA LLENGUA MATERNA:  
GAUDIM DE LES CULTURES



Per preservar les llengües, l’Institut de Seròs celebra cada any el dia de la llengua materna. En aquest, s’efectuen un conjunt d’activitats per promocionar les llengües que es parlen i s’estudien al centre, on, entre elles, hi ha el català, el castellà, el francès, el llatí, l’àrab, el romanès,...

Durant els últims anys s’ha festivat aquest dia de formes diferents: des de preguntes sobre els idiomes que es coneixen, fins a concerts que tenen alguna relació en aquestes. Un conjunt d’activitats variades que permeten aproximar-te a gent de tradicions diferents a les teves.

Crec que aquesta festa és molt important per ressaltar la importància de les llengües, ja que són una font de cultura. Ens permet aprendre coses que desconeixíem, tot gaudint aprenent-les, per tant, la considero molt necessària.


Mar Font 4t ESO A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada